Medlemsprofiler

 
 

MEDLEMSPROFIL: Vera Stavem Lien
 
Hvor lenge har du vært medlem i Webk@tten: Usikker på hvor lenge jeg har vært medlem, men i alle fall siden 2009.
 


Hvorfor valgte du Webk@tten: Jeg ble medlem fordi jeg synes en webbasert katteklubb var mer praktisk og lettere tilgjengelig for info. Webk@tten er også en fin gjeng med hyggelige eiere av flotte katter.                                           
************
 
Hvilken rase/hvilke raser har du: Jeg har rasen Ragdoll
 
Hvorfor valgte du nettopp denne/disse rasene: Jeg valgte denne rasen pga utseende og et flott temperament
 
Har du andre dyr: Har hatt både huskatt og hund, men kun Ragdoll nå
 
************
 
Har du stamnavn: (N)Røysliraggen
 
Har du egen avlshann: Har hatt mange flotte hanner, og for øyeblikket har vi "Joey". En herlig typisk Ragdoll på alle måter.
 
Hva er ditt mål med oppdrettet: Mitt mål med rasen er å få fram rasetypiske Ragdoll med sunn helse og godt temperament
 
************
 
Hvorfor stiller du ut: Jeg stilte en del før, samt deltok på seminarer og kurs. Har hatt stort utbytte av dette.
 
Har du en favorittdommer: Har ingen spesiell favorittdommer, men dommere som har god kontakt med pus og publikum er mine favoritter. Katteutstilling er jo show.
 
Ditt beste råd til en som har lyst til å skaffe seg katt: Gjør gode forberedelser! Les om rasen, besøk gjerne en katteutstilling og undersøk hvilken rase som passer familien. Forbered spørsmål til oppdrettere og husk at mange spørsmål er vi glade for å få. Katten skal være et varig familiemedlem, og man bør tenke på at den lever 12-16 år
 

 

 
 
MEDLEMSPROFIL: Randi Rissmann Holen
 
Hvor lenge har du vært medlem i Webk@tten: Siden 2012
 
Hvorfor valgte du Webk@tten: Leste på nettet og fant den klubben som jeg synes passet meg og mine katter. Så var det bare å søke om å bli medlem.
 
************
 
Hvilken rase/hvilke raser har du: Vi har Balineser
 
Hvorfor valgte du nettopp denne/disse rasen/rasene: Det sto mellom to raser men så ble det Balineser
 
Har du andre dyr: Har 2 huskatter, og har hatt hund.
 
************
 
Har du stamnavn: av Ramithi(N)
 
Har du egen avlshann: Ja, vi har to, en som bor hos oss og en som bor hos forvert.
 
Hva er ditt viktigste mål med oppdrettet: Det er mye en skulle ønske seg med min rase, blant annet større ører og lengre hale, litt mer den moderne typen. Men jeg går ikke så mye etter det. Det viktigste for meg er at kattungene får de blå øynene dem skal ha, og at dem får et godt temperament.
 
************
 
Hvorfor stiller du ut: Stiller ikke ut så ofte nå som før, det blir for dyrt. Men når vi stiller ut er det for å treffe folk som har samme interesse, og snakke med andre enn dem en går sammen med i det daglige.
 
Har du en favorittdommer: Nei
 
Ditt beste råd til en som har lyst til å skaffe seg katt: Snakke med forskjellige mennesker og søke på nettet. Gå på utstillinger rundt der du bor.
 
 

 
 
 
MEDLEMSPROFIL: Bibbi Øyo
 
Hvor lenge har du vært medlem i Webk@tten: Siden den ble startet.
 
Hvorfor valgte du Webk@tten: Fordi vi er en herlig gjeng.
 
************
 
Hvilken rase/hvilke raser har du: Perser/Exotic
 
Hvorfor valgte du nettopp denne/disse rasene: En herlig katt med en bedagelig karakter.
Har du andre dyr: Nei
************
 
Har du stammnavn: (N)Bibbi's
Har du egen avlshann: Ja, en deilig bamse som heter Eddy
Hva er ditt viktigste mål med oppdrettet: Avler ikke mye, men prøver å få rasen bedre.
 
************
 
Hvorfor stiller du ut: Stiller ikke ut nå

 Har du en favorittdommer: Mange
 
Ditt beste råd til en som har lyst til å skaffe seg katt: Tenk på at katten kan leve lenge, den skal være et familiemedlem. Tenk også på om du liker pelsstell.
 
MEDLEMSPROFIL: Erika Halvorsen
 
Hvor bor du: Vi bor i Mandal, ca 45 min fra Kristiansand.
 
Hvor lenge har du vært medlem i Webk@tten: Har vært medlem i ca 3 år.
 
Hvorfor valgte du Webk@tten: Likte at det var en nettbasert klubb, da jeg ikke er så aktiv på utstillinger lenger.
************
 
Hvilken rase/hvilke raser har du: Vi har Hellig Birma og en Britisk Korthår jente.
 
Hvorfor valgte du nettopp denne/disse rasene: Jeg fikk min første Hellig Birma i 2006, og forelsket meg helt i rasen. Har siden da hatt 11 kull. Jeg elsker birmaen sin kosne, hengivne og lekne personlighet, og det er en rase som står mitt hjerte nærmest. Britisk Korthår er en "ny" rase for meg, men lærer mer og mer etter som jeg blir bedre kjent med henne, andre oppdrettere og rasen.
************
 
Har du stamnavn: Ja. Fikk godkjent stamnavnet (N)Ralphine's i NRR/FIFe i 2007.
 
Har du egen avlshann: Nei.
 
Hva er ditt viktigste mål med oppdrettet: Samhørighet og kjærlighet til katt. Det å avle, flotte, sunne og harmoniske prinser og prinsesser som kan glede andre på samme måte som de gleder oss.
 


************
 
Hvorfor stiller du ut: Ikke vært særlig aktiv på utstilling de siste 7-8 årene, var mer aktiv før.
Har du en favorittdommer: Har veldig sansen for Kristiina Rautio.
 
************
 

Ditt beste råd til en som har lyst til å skaffe seg katt: Prat med oppdrettere for å lære om helse og stell, besøk gjerne oppdrettere for å se katten i sitt hjemmemiljø, da får du også mer kunnskap om personligheten deres og vil se om denne stemmer overens med din egen. Kunnskap og interesse er viktige ting for at du og din nye prins eller prinsesse skal få det så bra som mulig hjemme. Aldri vær redd for å spørre oppdretter eller andre som har erfaring/kunnskap om din rase.  
 
 
 
MEDLEMSPROFIL: Hilde Marie Grensbråten
 
Hvor bor du: Vi bor i Lier, utenfor Drammen.
 
Hvor lenge har du vært medlem i Webk@tten: Jeg meldte meg inn i katteklubb første gang i 1996 (FINRAK), og var med på oppstarten av Webk@tten sommeren 2002. I mange år var jeg involvert i styret både i klubben og i NRR, før vi tok en pause fra det organiserte kattemiljøet og bare nøt samværet med våre pensjonister hjemme. Nå har vi startet opp igjen, og det er nesten som å være nybegynner en gang til :)
 
Hvorfor valgte du Webk@tten: Det var et naturlig valg siden jeg var med i oppstarten. Vi har en fin og aktiv gjeng, og det er alltid koselig å møte andre Webk@tter på utstilling eller andre steder. Selv om vi ikke er i stand til å ha tradisjonelle medlemsmøter, synes jeg vi er flinke til å holde kontakt gjennom vår FB-gruppe og chat.
 
************
 

Hvilken rase/hvilke raser har du: Vi har Hellig Birma og Perser.
 
Hvorfor valgte du nettopp denne/disse rasen/rasene: Min første rasekatt var en brunmasket Hellig Birma-gutt som jeg kjøpte i 1996. Jeg hadde aldri sett en slik vakker katt tidligere når jeg møtte han på utstilling, og det var kjærlighet ved første blikk. Birmaen er klok, sosial og av og til i overkant oppfinnsom. Kattene våre er alltid hjertelig tilstede i alt vi foretar oss. Pr nå har vi to Birmaer, vår avlshunn Luna, og hennes sønn Remus (kastrat). Hjemme hos oss bor også kastraten Harry, en blå golden shaded perser. Han er vår maskot og kosebamse.
Har du andre dyr: Vi har en Yorkshire Terrier, Vida, som nok tror han er mer katt enn hund. Han er med på alt fra vask og stell av kattunger, til hjelp til å tømme matskåla; bestevenn både for to- og firbente.
************
 

Har du stamnavn: Stamnavnet vårt, (N)Almighty, ble godkjent i NRR/FIFe 20. mai 1997. Min datter, Marie Grensbråten Lorvik, og jeg eier stamnavnet sammen. Vi har i hovedsak oppdrettet Hellig Birma, men det finnes også noen få Perser og Exotic med vårt stamnavn fra 2000-tallet.  Ta gjerne en titt innom vår hjemmeside (N)Almighty Hellig Birma        
                               
Har du egen avlshann: Nei, vi bor ikke slik at det er mulig pr nå
 
Hva er ditt viktigste mål med oppdrettet: Vårt mål har alltid vært å bidra til rasetypiske, friske og ikke minst snille og gode katter som blir gode familiemedlemmer.
 
************

Hvorfor stiller du ut: Blant annet for å få en vurdering av fagfolk på avlsmaterialet vårt, men vi var nok mye mer aktiv på den fronten tidligere. Vår første avlshunn, Pillan (EC S*Dorokattens So Pretty, DM) og hennes to døtre, Alba (IP/EC (N)Almighty Alba D'Arakan) og Bomba (EC (N)Almighty Bombay Blue Gin) var ofte med på utstilling og gjorde det forholdsvis godt. I tillegg var vi heldige og hadde flere avkom som vi fikk følge utviklingen av på utstilling via deres nye eiere. Vi stilte også ut en vakker huspus, Giggsy av Old Trafford, og hun ga oss nok en av de største utstillingsopplevelsene ved å bli 4 x BIS på en helg (vanlig klasse + senior begge dager).
Utstillinger er også en mulighet til å treffe både gamle og nye kjente fra rundt om ansikt til ansikt. I dag er utstilling for oss først og fremst dette, en koselig dag med gode venner, hvor en får gleden av å se hen hel drøss med superlekre katter.
 
Har du en favorittdommer: Vi har stilt for mange forskjellige dommere opp igjennom, men det er jo alltid ekstra stas med dommere som en føler virkelig er ekspert på den rasen en selv driver med, da kan man bare suge til seg gode tips og råd.
 
I bunn og grunn liker vi dommere som er flinke til å forklare og fortelle hva de mener under bedømmelsen, ekstra pluss om de også lager litt show for tilskuerne, de er jo potensielle fremtidige kandidater til miljøet vårt. 
 
 
************

Ditt beste råd til en som har lyst til å skaffe seg katt: Tenk nøye igjennom det først, og er du et medlem i en familie er det viktig at hele familien er enig om anskaffelsen. En katt lever i mange år, og du tar på deg ansvaret for dens ve og vel i disse årene.
 
Ønsker du en huspus finnes det mange organisasjoner som hjelper hjemløse katter til å finne nye hjem, både kattunger og voksne katter.
Ønsker du en rasekatt bil jeg anbefale å besøke en utstilling, og snakke med utstillere/oppdrettere for å se om du finner rasen som passer best for deg. Du bør også tenke ut om du selv ønsker en katt til avl og/eller utstilling.
Ikke vær redd for å spørre oppdretteren om alt du lurer på, ingen spørsmål er dumme. Vi foretrekker i alle fall at folk spør masse, det viser for oss at de er oppriktig interesserte. En oppdretter bør være klar for å ta på seg mentorrollen, spesielt om du selv ønsker å avle eller stille ut.
 
Til syvende og sist, følg hjertet ditt om du kan. Du skal få en venn for de neste 10-15 årene (forhåpentligvis), og om kjemien stemmer med oppdretter har du kanskje fått en venn for livet der også. Det har vi selv opplevd :)